Reisetips en informatie

Hambergen

Hambergen


Kirchen Hambergen

In de Samtgemeinde (gewest) Hambergen zorgen veel archeologische vondsten voor inzicht in de vroegste geschiedenis van de bewoning van het gebied op de hoger gelegen geestgronden, maar zij plaatsen ons ook nog steeds voor raadsels. Het verleden herleeft tijdens rondleidingen en wandelingen langs de ‚Umwelt- und Vorgeschichtsweg Seemoor`(de milieu en pre-historische route Seemoor). In Ströhe bevindt zich het museumcomplex ‚Moorkate‘ (veen keuterij) dat laat zien hoe de veenboeren leefden en welke ontberingen ze leden. Elk jaar vindt hier een oude-ambachtenmarkt plaats waarbij lang vergeten ambachten nieuw leven wordt ingeblazen. Er worden ook rondleidingen door het veen aangeboden.

De molen van Lübberstedt, de enige nog werkende ‚Durchfahrtsholländer‘ (molen die van graan wordt voorzien via de onderdoorgang onder de molen), kunt u op afspraak bezichtigen.

De ‚creARTour‘ heeft zich ontwikkeld tot een publiekstrekker. De opendeurdagen van de ateliers en werkplaatsen op het platteland vinden ieder jaar in mei plaats.

In Hambergen kunt u vooral terecht voor rust en ontspanning. Naast de landbouw, wordt het gezicht van het gewest vooral gekenmerkt door de talrijke beschermde natuurgebieden. Eenzame wegen en smalle paadjes door het veen nodigen uit tot fiets- en wandeltochten. Vanaf de Hamme-steiger Viehspecken in Vollersode worden tochten op de Hamme met een turfschuit aangeboden.

Mühle in Lübberstedt

Contact:
Gästeinformation Gemeinde Hambergen
Rathaus
Bremer Straße 2
27729 Hambergen

telefoon: +49 (0) 47 93 – 78 13
fax: +49 (0) 47 93 – 78 18
touristik@hambergen.de

www.hambergen.de
https://www.kulturland-teufelsmoor.de/orte/hambergen/