Reisetips en informatie

Osterholz-Scharmbeck

Osterholz-Scharmbeck


Osterholz-Scharmbeck biedt zijn gasten een geheel eigen, charmante mix van traditionele kleine stad en een levendige moderne plaats. De kloosterkerk van de Benedictijner nonnen uit de 12de eeuw markeerde ooit het begin van de vestiging van de eerste, kleine boerderijtjes in het Teufelsmoor.

In de buurt van de idyllische kloosterwijk ligt het streekmuseum met het Norddeutsche Vogelmuseum.

Vanuit het leuke haventje starten de spannende uitstapjes met nagebouwde historische turfschuiten naar het dal van de Hamme. Modern zijn het marktplein en het overdekte zwembad met zijn saunalandschap.

Het idyllisch gelegen riddergoed ‚Gut Sandbeck‘ is net als het door Heinrich Vogeler ontworpen stationnetje aan de lijn van de ‚Moorexpress‘ een kunst- en cultuurcentrum. In de windmolen van Rönn is het Biologische Station van Osterholz gevestigd.

De traditionele volksfeesten zoals het Osterholzer oogstfeest of de herfstmarkt van Scharmbeck zijn ook buiten de grenzen van de regio bekend. De evenementenhal van Osterholz-Scharmbeck, de Stadthalle, biedt met zijn concerten, musicals, theater, comedy of feesten voor elk wat wils.

Marktplatz Osterholz-Scharmbeck

Contact:
Touristik-Infomation der Stadt Osterholz-Scharmbeck
Rathausstraße 1
27711 Osterholz-Scharmbeck

telefoon: 04791-17317
fax: +49 (0) 4791-44317

touristik@osterholz-scharmbeck.de
www.osterholz-scharmbeck.de

https://www.kulturland-teufelsmoor.de/orte/osterholz-scharmbeck/