Reisetips en informatie

Ritterhude

Ritterhude


Door de gemeente Ritterhude stromen de rivieren Lesum, Hamme en Wümme en nodigen uit tot kanovaren of een gezellige tochtje met een turfschip.

Grote delen van de gemeente zijn beschermde natuurgebieden en dank zij een uitgebreid netwerk van fietspaden nodigen ze uit tot lange ontdekkingstochten. Fiets bijvoorbeeld eens naar de sluis van Ritterhude, een levend symbool voor de waterbouw in de regio. Vandaar uit kunt u het informatiecentrum voor natuur Ritterhude al zien liggen. De permanente tentoonstelling in het natuurcentrum, ‚Wasser & Wasserbau in der Hammeniederung‘ (water en waterbouw in het dal van de Hamme), laat het samenspel tussen mens, waterbouw en natuur zien. In samenwerking met natuurbeschermingsorganisaties worden er zowel op het land als op het water rondleidingen rond dit thema gegeven.

In Alt-Ritterhude kunt u deelnemen aan een historische rondleiding. Ook de gerenoveerde molen van Ritterhude is een juweeltje. Het moderne Hamme Forum biedt een veelzijdig, cultureel programma, van lezingen, concerten en comedy tot het jaarlijkse hoogtepunt: de ‚Ritterhuder Torfnacht -Open Air.

Contact:
Gästeinformation Ritterhude im Hamme Forum
RTV – Ritterhuder Tourismus und Veranstaltungen GmbH
Riesstraße 11
27721 Ritterhude

telefoon: +49 (0) 42 92 – 81 95 31
fax: +49 (0) 42 92 – 81 99 055

www.hammeforum.de
info@hammeforum.de

https://www.kulturland-teufelsmoor.de/orte/ritterhude/