Reisetips en informatie

Kunstenaarsdorp Worpswede

Kunstenaarsdorp Worpswede


‘Worpswede, Worpswede, Worpswede … het is een wonderland’,

schreef de schilderes Paula Modersohn-Becker in 1897 enthousiast in haar dagboek. De dichter Rainer Maria Rilke jubelde van een ‘omvangrijke, veranderlijke hemel waarvoor woorden tekortschieten’.

Sinds vanaf 1884 Fritz Mackensen en zijn kunstenaarsvrienden hier gingen wonen, zijn veel kunstenaars hen gevolgd. In Worpswede zorgen kunst, cultuur, architectuur en landschap samen voor een unieke sfeer, die kunstenaars en kunstminnaars weet te betoveren.

Worpswede heeft een cultureel aanbod dat men doorgaans alleen van grote steden kent. Tentoonstellingen van de vroegere kunstenaars uit Worpswede alsmede internationale hedendaagse kunst kan men bewonderen in musea, galeries en ateliers of op ongewone plekken in de openbare ruimte, omgeven door tuinen, bosjes en velden.

Barkenhoff

In Worpswede sluiten een wandeling over de Weyerberg en een bezoek aan een museum of een vernissage bij elkaar aan, wat de bijzondere sfeer van het dorp bepaalt. Bovendien valt hier op elke meter wel iets te beleven. Laat u betoveren door de charme en sfeer van Worpswede.

Weyerberg

Meer informatie in het Duits: www.worpswede.de.