Reisetips en informatie

Fietsen

En paradijs voor fietser


fietsers fietsen langs een rivier

Het landschap van het Teufelsmoor leent zich uitstekend voor fietstochten. De goed bewegwijzerde fietsroutes voor dagtochten en meerdaagse tochten – in totaal meer dan 500 km – zijn heel afwisselend.

De routes in het Teufelsmoor zijn helemaal vlak en daarom ook geschikt voor minder geoefende fietsers. Langs de routes kunt u pauzeren in de zogenaamde ‘Melkhüs’ met heerlijke zuivelproducten, in boerderijcafés met taart en gebak en talrijke hotelletjes en restaurants. U kunt gewoon de algemene bewegwijzering van plaats naar plaats volgen of kiezen voor een van de vele bewegwijzerde thematische fietsroutes. Een fietstocht door het Teufelsmoor laat zich ook prima combineren met een rit met de Moorexpress.

Meer informatie vindt u op www.radfahren-teufelsmoor.de.

Voor meerdaagse tochten zijn de volgende fietsroutes aan te bevelen:

Fietsroute ‘Weites Land’
(ca. 140 km, www.weites-land.info)

Fietsroute ‘Vom Teufelsmoor zum Wattenmeer’
(ca. 450 km, www.teufelsmoor-wattenmeer.de)

‘Wümme-Radweg’
(ca. 300 km, www.wuemme-radweg.de)

‘Grüner Ring Region Bremen – Marsch, Moor, Geest’
(ca. 220 km, www.gruener-ring-region-bremen.de)

fietsen met uitkijktoren
Fiets op het landschap Teufelsmoor

Behalve met een gebruikelijke fietskaart, kunt u het Teufelsmoor ook ontdekken met GPS-satellietondersteuning! De fietsrondrit ‘Weites Land’ en meer dan 30 andere fietsroutes kunt u volgen met GPS-navigatie.

Het GPS-apparaat, ongeveer zo groot als een mobiele telefoon, wordt bevestigd aan het fietsstuur. Een vlugge blik op de display is voldoende om vlot en met een zeker gevoel de juiste weg te vinden. Wie zelf een GPS-apparaat bezit, kan de fietstochten kosteloos als GPX-bestanden downloaden op www.teufelsmoor.de.