Reisetips en informatie

Moorexpress

Reizen met de Moorexpress


De ‘Moorexpress’ (de trein door het veengebied) betekende een eeuw geleden een grote verandering van de vervoersmogelijkheden door het geheimzinnige Teufelsmoor. Ten eerste konden de bewoners voortaan met droge voeten door het gebied.  De aanduiding ‘Express’ klinkt tegenwoordig wat overdreven, want op het traject van de Moorexpress gaat het er vooral gemoedelijk aan toe.

Reizen met de Moorexpress

U boemelt comfortabel met zijn allen door het Teufelsmoor en geniet van de wisselende uitzichten langs het mooiste spoortraject van de streek. Er zijn talrijke haltes op de route, waar het loont om uit te stappen en de plaatsen en hun bezienswaardigheden te ontdekken. Bovendien beschikt de Moorexpress over een fietsenwago n met plaats voor 25 fietsen. Zo kunt u zich met de fiets direct naar de mooiste bestemmingen van de regio laten brengen!

De Moorexpress rijdt in de weekenden en op feestdagen van mei tot en met oktober tussen Bremen en Stade. Tickets kosten naar gelang de af te leggen afstand tussen € 4,00 en € 15,00 per persoon. Op zaterdag worden ook gecombineerde tochten met turfschip en Moorexpress aangeboden (vanaf € 20,50). Van november tot en met april vinden speciale ritten plaats, bijvoorbeeld naar de kerstmarkt in Stade of Worpswede.

Meer informatie en de dienstregeling vindt u op www.moorexpress.de.

historische trein Moorexpress op een brug over de rivier